După 30 de ani, Editura Humanitas reeditează cea mai cunoscută biografie a Clarei Haskil

Suntem bucuroși să vă anunțăm că, toamna acesta, Editura Humanitas reeditează cea mai cunoscută biografie a Clarei Haskil: este vorba despre cartea CLARA HASKIL, semnată de Jérôme Spycket și apărută, în 1975, la Editura Payot si Nestlé. La trei ani de la publicarea în Franța, cartea a fost tradusă și în limba română – ediția în limba română a apărut la Editura Muzicală, în traducerea Adrianei Moscuna și a Inei Teodosiu.

După exact 30 de ani, cartea lui Jérôme Spycket apare într-o nouă traduce la prestigioasa Editură Humanitas (traducere de Lidia Dumitru, Elena Ciocoiu și Adina Cobuz).

 

„Într-o epocă în care pianiștii prestigioși nu lipsesc, m-am întrebat asupra caracterului unic al cuvântului și interpretării Clarei Haskil. Ascultând-o cântând un concert de Mozart sau de Beethoven, aveai senzația că totul era corect în mod natural – tempo, nuanțe, frazare – ceea ce suscita între dirijor și solist un dialog care făcea inutilă orice discuție prealabilă, pusă la punct cu oricâtă trudă. Și muzicienii din orchestră, atât de sensibili la calitatea acestui acord, erau uluiți la prima repetiție și aveau o plăcere vădită să o acompanieze.”

(Dirijorul Herbert von Karajan)